U bevindt zich op de lerarenpagina van Lang Leve de Liefde voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs – Cluster 2. Lang Leve de Liefde is een lespakket over seksuele en relationele vorming voor jongeren.

Lang Leve de Liefde bestaat uit verschillende lespakketten voor zowel de onderbouw als de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Er zijn versies voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb en voor het vmbo en  havo en vwo. Afhankelijk van het niveau van uw leerlingen kunt u aan de slag met één van deze versies.

Speciaal voor leerlingen met een auditieve beperking zijn de filmpjes die gebruikt worden voorzien van ondertiteling, zodat ook zij de lesstof kunnen volgen. Dit is gedaan in samenwerking met Kentalis. Kijk voor aanvullende materialen, zoals bijvoorbeeld het Sekswoordenboek in Nederlandse Gebarentaal hier.

Inhoud van het lespakket

Het lespakket voor de onderbouw bestaat uit een leerlingenmagazine, filmpjes, een e-learning omgeving voor leerlingen, een handleiding voor docenten en een website voor docenten ‘Lesgeven in de Liefde’. Er zijn twee versies van het leerlingenmagazine: één magazine voor het vmbo, havo en vwo en één versie voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb.

Docentenomgeving

Voor alle informatie en materialen kunt u terecht in de docentenomgeving van een van de twee lespakketten voor het reguliere onderwijs of het praktijkonderwijs. Ook kunt u direct kijken op de sectie die speciaal is gemaakt om docenten te ondersteunen die werken met Lang Leve de Liefde: Lesgeven in de Liefde.

Films

Er zijn zes films die aansluiten bij de lessen en een extra film over tienermoederschap. Deze films zijn ook met ondertiteling beschikbaar. U kunt de ondertitelde films bestellen op dvd, en binnenkort kunt u de films hieronder gratis bekijken. Daar heeft u een wachtwoord voor nodig, dat kunt u gratis aanvragen door een mail te sturen naar: info@langlevedeliefde.nl.

Klik hieronder op een van de knoppen om verder te gaan.