U bevindt zich op de docentenpagina van Lang Leve de Liefde voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs – Cluster 2. Lang Leve de Liefde is een lespakket over seksuele en relationele vorming voor jongeren.

Lang Leve de Liefde bestaat uit verschillende lespakketten voor zowel de onderbouw als de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Er zijn versies voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb en voor het vmbo en  havo en vwo. Afhankelijk van het niveau van uw leerlingen kunt u aan de slag met één van deze versies.

Speciaal voor leerlingen met een auditieve beperking zijn de filmpjes die gebruikt worden voorzien van ondertiteling, zodat ook zij de lesstof kunnen volgen. Dit is gedaan in samenwerking met Kentalis. De films kunt u hieronder gratis bekijken.
Kijk voor aanvullende materialen, zoals het Sekswoordenboek in Nederlandse Gebarentaal hier.

Inhoud van het lespakket

Het lespakket voor de onderbouw bestaat uit een leerlingenmagazine, filmpjes, een e-learning omgeving voor leerlingen, een handleiding voor docenten en een website voor docenten ‘Lesgeven in de Liefde’. Er zijn twee versies van het leerlingenmagazine: één magazine voor het vmbo, havo en vwo en één versie voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb.

Lespakket Lang Leve de Liefde VSO Cluster 3

Naast de reguliere lespakketten is er een Lang Leve de Liefde VSO lespakket beschikbaar voor leerlingen die zeer moeilijk leren. Afhankelijk van het niveau van uw leerlingen kunt u dit pakket ook gebruiken.
U vindt het lespakket hier

Docentenomgeving

Voor alle informatie en materialen kunt u terecht in de docentenomgeving van een van de twee lespakketten voor het reguliere onderwijs of het praktijkonderwijs of op de docentenomgeving van Lang Leve de Liefde VSO Cluster 3. Ook kunt u direct kijken op de sectie die speciaal is gemaakt om docenten te ondersteunen die werken met Lang Leve de Liefde: Lesgeven in de Liefde.

Films

Er zijn zes films die aansluiten bij de lessen en een extra film over tienermoederschap. Deze films zijn ook met Nederlandse ondertiteling beschikbaar. U kunt de ondertitelde films bestellen op dvd, of u kunt de films hieronder gratis bekijken. Daar heeft u een wachtwoord voor nodig, dat kunt u aanvragen door een mail te sturen naar: info@langlevedeliefde.nl.

Klik op de knoppen hieronder om verder te gaan.

Het lesprogramma bestaat uit
  1. Films met ondertiteling
1.

Films met ondertiteling

Hieronder vindt u de films met Nederlandse ondertiteling die bij de lessen horen. Elk filmpje hoort bij een specifieke les.

Het wachtwoord kunt u gratis aanvragen door een mail te sturen naar: info@langlevedeliefde.nl.

Les 1 - Wat gebeurt er met jou?
Les 2 - Waar ben jij aan toe?
Les 3 - Wat zijn jouw grenzen?
Les 4 - Hoe maak je seks leuk?
Les 5 - Veilig vrijen: wat is dat?
Extra film - Tienermoeder
Les 6 - Veilig vrijen: hoe doe je dat?