Digilessen: 1 - 4

Les 1

Liefde, relaties en seks

Les 2

Veilig vrijen en soa's

Les 3

Condooms en andere anticonceptie

Les 4

Onbedoelde zwangerschap

Het doel

Met deze vier digitale lessen ondersteunt u studenten in een prettige, gewenste en veilige seksuele ontwikkeling. Met deze lessen werkt u aan de kennis maar ook aan de houding en vaardigheden van studenten.

De lessen bestaan uit verschillende opdrachten, bijvoorbeeld: meerkeuze vragen, klikplaten en video’s. Het is belangrijk om alle vier de lessen in deze volgorde te geven. Ze sluiten op elkaar aan en zo worden alle thema‘s behandeld op het gebied van relaties en seksualiteit.

Wat heb je nodig?

Voor het geven van de digilessen heeft u het volgende nodig:
• Voor iedere student een pc of tablet met geluid.
• Voor iedere student een koptelefoon.
• Goed werkende internetverbinding.
• Optioneel voor les 2: VR-brillen.

Docentenhandleiding

Bij het geven van de digi lessen is het handig om gebruik te maken van de docentenhandleiding. Daarin vindt u algemene uitleg over het lespakket en per les een beschrijving met: de opzet, de lesdoelen, de introductie en de afsluiting.

De VR-experience

Aan het eind van les 2 doen de studenten de VR-EXperience. De VR-EXperience berekent en visualiseert je seksuele netwerk. Dit gebeurt op grond van gegevens die de student zelf invult, zoals het aantal exen van degene zelf en het geschatte aantal exen van de partner. Vertrouwen in de partner is een belangrijke reden om geen condoom te gebruiken. Door het netwerk te visualiseren begrijpen zij dat ze feitelijk ook de ex van een ex moeten vertrouwen om veilig zonder condoom te kunnen vrijen.

Top