VSO Cluster 2

Er is geen speciale versie van Lang Leve de Liefde voor leerlingen met een auditieve beperking in cluster 2 onderwijs. U kunt verderop deze pagina de lesmaterialen inkijken om te zien of ze aan te passen zijn naar uw doelgroep.

Doel

Lang Leve de Liefde is een lespakket over liefde, relaties, veilig vrijen en seksualiteit om leerlingen te ondersteunen in een prettige, veilige en gewenste seksuele ontwikkeling. U werkt aan kennis, houding en vaardigheden van leerlingen ten aanzien van relaties en seksualiteit. De lespakketten bestaan doorgaans uit een leerlingenmagazine, docentenhandleiding en films.

Speciaal voor leerlingen met een auditieve beperking zijn de films voorzien van ondertiteling, zodat ook zij de lesstof kunnen volgen. Dit is gedaan in samenwerking met Kentalis. De films kunt u gratis bekijken, kijk hiervoor bij de beschikbare lespakketten.

Films: Met ondertiteling

Er zijn zes films die aansluiten bij de lessen en een extra film over tienermoederschap. Deze films zijn ook met Nederlandse ondertiteling beschikbaar. U kunt de ondertitelde films bestellen op dvd, of u kunt de films gratis bekijken. Om deze films te bekijken heeft u een wachtwoord voor nodig. U vindt dat in de docentenhandleiding voor Lang Leve de Liefde Onderbouw VMBO, HAVO, VWO.

Bekijk de trailer

Sekswoordenboek

Leerlingen met een auditieve en/ of communicatieve beperking zijn onder meer dove en slechthorende leerlingen en leerlingen met een taalontwikkeling stoornis (TOS). Ook zij worden verliefd, gaan relaties aan en experimenteren met seks. Hoe geeft u hen lessen seksuele vorming? Kent u bijvoorbeeld het sekswoordenboek in gebarentaal al?

Bekijk de tips

 

Lang Leve de Liefde - films: Met ondertiteling

Beschikbare lespakketten:

Top