U bevindt zich op de docenten pagina van Lang Leve de Liefde Onderbouw voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs - Cluster 1 en 2. Lang Leve de Liefde Onderbouw is een lesprogramma over seksuele en relationele vorming voor jongeren.

Het lesprogramma van Lang Leve de Liefde is geschikt voor scholen die vallen onder cluster 2. Speciaal voor dove of slechthorende kinderen zijn alle filmpjes die gebruikt worden voorzien van ondertiteling, zodat ook zij de lesstof kunnen volgen. Dit is gedaan in samenwerking met Kentalis. Helaas is Lang Leve de Liefde niet toepasbaar voor scholen die vallen onder cluster 1. Hiervoor maakt het lesprogramma te veel gebruik van teksten en andere visuele materialen. 

Inhoud van het lespakket

Het lespakket van de onderbouw bestaat uit een leerlingenmagazine, een dvd, een e-learningomgeving voor leerlingen, een handleiding voor docenten en een website voor docenten ‘Lesgeven in de Liefde’. Er zijn twee versies van het leerlingenmagazine: één magazine voor het vmbo, havo en vwo en één versie voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb.

Niveau

Afhankelijk van het niveau van uw leerlingen kunt u aan de slag met het lespakket voor vmbo, havo en vwo, of met het lespakket voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb. Als leidraad kan hierbij worden genomen dat het lespakket vmbo, havo en vwo geschikt is voor leerlingen met een IQ vanaf 90 en dat het lespakket praktijkonderwijs en vmbo-bb geschikt is voor leerlingen met een IQ tussen de 70 en de 90.

Docentenomgeving

Voor alle informatie en materialen kunt u terecht in de docentenomgeving van een van de twee lespakketten voor het reguliere onderwijs of het praktijkonderwijs. Ook kunt u direct kijken op de sectie die speciaal is gemaakt om docenten te ondersteunen die werken met Lang Leve de Liefde: Lesgeven in de Liefde.

Klik hieronder op een van de knoppen om verder te gaan.