U bevindt zich op de docenten pagina van Lang Leve de Liefde Bovenbouw voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs - Cluster 4 . Lang Leve de Liefde Bovenbouw is een lesprogramma over seksuele en relationele vorming voor jongeren.

Lang Leve de Liefde bestaat uit verschillende lespakketten voor zowel de onderbouw als de bovenbouw. De lespakketten bestaan doorgaans uit een leerlingenmagazine, docentenhandleiding en films. Het lesprogramma is geschikt voor scholen die vallen onder cluster 4. 

Afhankelijk van het niveau van uw leerlingen kunt u aan de slag met het lespakket voor havo en vwo, of met het lespakket voor het praktijkonderwijs en vmbo. Als leidraad kan hierbij worden genomen dat het lespakket vmbo, havo en vwo geschikt is voor leerlingen met een IQ vanaf 90 en dat het lespakket praktijkonderwijs en vmbo-bb geschikt is voor leerlingen met een IQ tussen de 70 en de 90.

Lang Leve de Liefde Bovenbouw

Het lespakket voor de bovenbouw (klas 4, 5 en 6) voor havo en vwo bestaat uit een docentenomgeving en ondersteunend materiaal.
Klik hier om het materiaal te bekijken. 

Het lespakket voor bovenbouw voor praktijkonderwijs en vmbo heet ‘Herhalingsmodule Lang Leve de Liefde’. Het lespakket heeft korte zinnen, de tekst heeft een groot lettertype en de tekststukjes zijn kort. Daarnaast is het taalgebruik eenvoudig en zijn er veel doe-opdrachten. De Herhalingsmodule bestaat uit een leerlingemagazine, films, docentenhandleiding, werk- en informatiebladen.
Klik hier om het materiaal te bekijken.

Lang Leve de Liefde Onderbouw

Het kan zijn dat het niveau van de bovenbouwpakketten (nog) niet geschikt is voor uw leerlingen. Dan kunt u gebruik maken van Lang Leve de Liefde Onderbouw.

Het lespakket voor de onderbouw bestaat uit een leerlingenmagazine, films, een e-learning omgeving voor leerlingen en een handleiding voor docenten. Er zijn twee versies van het leerlingenmagazine: één magazine voor het vmbo, havo en vwo en één versie voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb.

Klik hier om naar de docentenomgeving van het lespakket vmbo, havo en vwo te gaan.
Klik hier om naar de docentenomgeving van het lespakket praktijkonderwijs en vmbo-bb te gaan.

Lespakket Lang Leve de Liefde VSO Cluster 3

Naast de reguliere lespakketten is er een Lang Leve de Liefde VSO lespakket beschikbaar voor leerlingen die zeer moeilijk leren. Afhankelijk van het niveau van uw leerlingen kunt u dit pakket ook gebruiken.
U vindt het lespakket hier.

Lesgeven in de liefde

Lesgeven in de Liefde is speciaal ontwikkeld om docenten die werken met Lang Leve de Liefde te ondersteunen. Voor veel docenten is lesgeven in relationele en seksuele vorming geen routineklus. Deze sectie dient om docenten online te ondersteunen met problemen en situaties waar zij tegenaan kunnen lopen.

Klik hier om Lesgeven in de liefde te bekijken.