U bevindt zich op de docentenpagina van Lang Leve de Liefde Bovenbouw voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs – Cluster 1. Lang Leve de Liefde is een lespakket over seksuele en relationele vorming voor jongeren.

Lang Leve de Liefde bestaat uit verschillende lespakketten voor zowel de onderbouw als de bovenbouw. De lespakketten bestaan doorgaans uit een leerlingenmagazine, docentenhandleiding en films.

Er is geen speciale versie van Lang Leve de Liefde voor leerlingen met een visuele beperking in het cluster 1 onderwijs. U kunt de lesmaterialen inkijken om te zien of ze aan te passen zijn voor uw leerlingen. Dan kunt u inschatten of de materialen aan te passen zijn met behulp van bijvoorbeeld zelfgemaakte braillekaarten. Klik hier voor meer tips voor het geven van seksuele vorming aan leerlingen met een visuele beperking.

Er zijn versies voor het praktijkonderwijs en vmbo en voor het havo en vwo. Afhankelijk van het niveau van uw leerlingen kunt u mogelijk aan de slag met één van deze versies.

Lang Leve de Liefde Bovenbouw

Het lespakket voor de bovenbouw (klas 4, 5 en 6) voor havo en vwo bestaat uit een docentenomgeving en ondersteunend materiaal.
Klik hier om het materiaal te bekijken. 

De ‘Herhalingsmodule Lang Leve de Liefde’ is het lespakket voor de bovenbouw van het praktijkonderwijs en vmbo. Het lespakket heeft korte zinnen, de tekst heeft een groot lettertype en de tekststukjes zijn kort. Daarnaast is het taalgebruik eenvoudig en zijn er veel doe-opdrachten. De Herhalingsmodule bestaat uit een leerlingemagazine, films, docentenhandleiding, werk- en informatiebladen.
Klik hier om het materiaal te bekijken.

Lang Leve de Liefde Onderbouw

Het kan zijn dat het niveau van de bovenbouwpakketten (nog) niet geschikt is voor uw leerlingen. Dan kunt u gebruik maken van Lang Leve de Liefde Onderbouw.

Het lespakket voor de onderbouw bestaat uit een leerlingenmagazine, films, een e-learning omgeving voor leerlingen en een handleiding voor docenten. Er zijn twee versies van het leerlingenmagazine: één magazine voor het vmbo, havo en vwo en één versie voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb.

Klik hier om naar de docentenomgeving van het onderbouwpakket vmbo, havo en vwo te gaan.
Klik hier om naar de docentenomgeving van het onderbouwpakket praktijkonderwijs en vmbo-bb te gaan.

Lespakket Lang Leve de Liefde VSO Cluster 3

Naast de reguliere lespakketten is er een Lang Leve de Liefde VSO lespakket beschikbaar voor leerlingen die zeer moeilijk leren. Afhankelijk van het niveau van uw leerlingen kunt u dit pakket ook gebruiken.
U vindt het lespakket hier.

Lesgeven in de liefde

Lesgeven in de Liefde is speciaal ontwikkeld om docenten die werken met Lang Leve de Liefde te ondersteunen. Voor veel docenten is lesgeven in relationele en seksuele vorming geen routineklus. Deze sectie dient om docenten online te ondersteunen met problemen en situaties waar zij tegenaan kunnen lopen.

Klik hier om Lesgeven in de liefde te bekijken.