Jongeren met homoseksuele gevoelens durven hier vaak op school niets van te laten merken. Veel leeftijdsgenoten keuren homoseksualiteit af. Sinds 1 december 2012 zijn scholen verplicht aandacht te besteden aan seksualiteit en seksuele diversiteit.

Met de Lesbrief Seksuele Diversiteit kunt u aandacht besteden aan seksuele diversiteit en homoacceptatie bevorderen. De Lesbrief is een verdiepingsles bij het lespakket Lang Leve de Liefde Onderbouw (voor vmbo, havo en vwo).

Samenstelling

De lesbrief bestaat uit achtergrondinformatie en een uitgewerkte les over Seksuele Diversiteit, leerlingenmateriaal, het filmpje ’Coming Out’.

Geeft u les in seksuele vorming op de onderbouw van het voortgezet onderwijs? Doe mee aan ons onderzoek en help ons lesmateriaal over seksuele diversiteit en genderdiversiteit te verbeteren.

Lesbrief

Het eerste deel van de lesbrief bevat achtergrondinformatie voor de docent. Er worden onder andere feiten en cijfers gegeven, begrippen worden uitgelegd en de reacties van de omgeving op de coming-out van jongeren worden besproken. Ook komen aan bod de vragen die leerlingen soms stellen over homoseksualiteit of de stellingen die ze aandragen waarop u als docent misschien niet zo snel weet te reageren. Daarna volgen aandachtspunten bij lessen over seksuele diversiteit. De lesbrief wordt afgesloten met de uitwerking van de les over seksuele diversiteit.

Lesbrief

Documenten & producten

Lesbrief - Seksuele diversiteit
Downloaden

Werkbladen en leerlingenmaterialen

Op deze pagina zijn de volgende leerlingenmaterialen te downloaden:

  • Werkblad bij het filmpje 'Coming Out'
  • Kaartjes met vragen over Seksuele diversiteit
  • Informatieblad voor leerlingen met veel gestelde vragen van jongeren over homoseksualiteit.
  • Doosje kaartjesspel

Of bestel de Lesbrief seksuele diversiteit >>

Werkbladen en leerlingenmaterialen

Documenten & producten

Leerlingenmateriaal in kleur - Seksuele diversiteit
Downloaden
Werkbladen zwart-wit - Seksuele diversiteit
Downloaden
Doosje kaartjesspel - Seksuele diversiteit
Downloaden
Naar boven

Filmpje 'Coming-out'

In het filmpje Coming-out (3.35 minuten) vertellen verschillende jongeren, homoseksueel, lesbisch en biseksueel, over hun coming out, aan wie ze het hebben verteld, hoe ze dat hebben gedaan en hoe de reacties van de omgeving (ouders en vrienden) waren.