Mijn deur staat altijd open

- Ben
Mijn deur staat altijd open

Biologiedocent Ben (59 jaar) geeft al meerdere jaren seksuele voorlichting aan leerlingen van het vmbo in Rotterdam. “Ik vind het de taak van een docent om te letten op problemen bij leerlingen. Meestal komen leerlingen naar mij toe. Ze weten ook dat mijn deur altijd open staat en ik er voor ze ben. Zo heb ik al meerdere zwangere meisjes bij me gehad.”

"Ik vraag altijd of hun ouders het al weten."

“Ik heb in de loop der jaren wel geleerd dat het niet verstandig is om informatie over problemen van leerlingen bij me te houden. Ik vraag dan ook altijd aan de betreffende leerling of ze het tegen haar ouders verteld heeft. Je wilt niet dat zo’n leerling een abortus of zwangerschap alleen moet doorstaan. Zij zijn dan wel bang, maar ik help ze met het voorbereiden van het gesprek.”

“Ik lees alle dossiers goed door.”

“Ik denk dat het belangrijk is om alle dossiers goed door te lezen van leerlingen. Als je weet welke problematiek in je klas speelt, kun je hier rekening mee houden in de les. Ik spreek ook af met een leerling dat zij de les mag verlaten wanneer ze dat goed acht voor zichzelf.”