Het lespakket is bruikbaar voor alle situaties en klassen

- Annemiek
Het lespakket is bruikbaar voor alle situaties en klassen

Annemiek (26 jaar) geeft sinds drie jaar seksuele voorlichting tijdens haar lessen biologie aan havo- en vwo-leerlingen in Breda. “Lang Leve de Liefde geeft mij houvast. In het begin was ik erg zenuwachtig en leunde ik sterk op de lesstof en de handleiding. Het was voor mij een echte leidraad en dat heeft mij erg geholpen.”

“Er zit een goede opbouw in het pakket.”

“Ik bespreek alle onderwerpen en de hele methode. Dit is fijn voor mij, maar ook voor de leerlingen. Zij willen echt van alle onderwerpen iets weten. Er zit een bepaalde opbouw in en je merkt ook dat, wanneer je het hele pakket behandelt, je meer effect behaalt bij de leerlingen. In de eerste les bespreek ik met de leerlingen hoe het programma eruit gaat zien. Zo weten ze welke onderwerpen aan bod komen. Daarna vertel ik de leerlingen dat, naast de leuke kant van dit onderwerp, het ook best spannend kan zijn.”

“Het lespakket is bruikbaar voor alle situaties en klassen.”

“Het lespakket is divers en kun je aanpassen aan verschillende lesmethoden. Je kunt klassikaal onderwerpen bespreken, maar bij het behandelen van gevoelige onderwerpen kun je het ook eenvoudig in groepjes bespreken. Je kunt het eigenlijk altijd gebruiken, voor iedere groep.”