Het is heerlijke stof om mee te werken. Ik pas eigenlijk nooit iets aan

- Petra
Het is heerlijke stof om mee te werken. Ik pas eigenlijk nooit iets aan

Petra (52 jaar) is docente verzorging en informatiekunde. Ze geeft al meerdere jaren seksuele voorlichting aan leerlingen van het vmbo-t, havo en vwo in Breda. “Ik gebruik alle lessen van Lang Leve de Liefde omdat de opbouw veilig is voor de leerlingen. Het verhaal van het boekje klopt helemaal voor mijn leerlingen. Leerlingen vinden vooral ook de teksten erg leuk. Ook is het prettig voor de leerlingen om te beginnen met wie je bent en wat je wilt.”

“Ik vind het belangrijk om de volgorde van de lessen aan te houden.”

“Ik begin eerst met verliefdheid en ga dan volgens de lessen verder. Ik vind het belangrijk om de volgorde van de lessen aan te houden. Je kunt het niet in één keer hebben over veilig vrijen of soa. Eerst moet je het hebben over wie je bent, wat je voelt en wat je wilt en niet wilt. Ik vind dat je die volgorde eigenlijk niet aan kunt passen.”

“Het is heerlijke stof om mee te werken. Ik pas eigenlijk nooit iets aan.”

“We lezen alle stukjes tekst in de klas voor. Dat werkt prettig omdat dan alle leerlingen de informatie krijgen en je meer reacties uit de klas krijgt. Ik vind het heerlijke stof om mee te werken. Ik pas eigenlijk nooit iets aan. Ja, soms maak ik het wat praktischer, maar dat past allemaal binnen deze methode.”

Het is een alles-in-één-pakket.”

“Het pakket is dubbelzijdig. Het is zowel te gebruiken om soa en hiv te voorkomen, maar ook om de relationele en emotionele onderwerpen te bespreken, zoals het durven aangeven van grenzen. Het is mooi dat je alles in één pakket hebt.”