In de Week van de Liefde (10- 14 februari 2020) worden voor de vierde keer de Lang Leve de Liefde Awards uitgereikt. Met deze Awards zetten Soa Aids Nederland en Rutgers de scholen in het zonnetje die structureel en effectief aandacht besteden aan relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen. De verkiezing draagt bij aan een verbetering van de kwaliteit van relationele en seksuele vorming op scholen en aan de Gezonde School aanpak.

Nominaties
Dit jaar worden er awards uitgereikt voor de volgende vier schooltypes: Voortgezet Onderwijs, Praktijkonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs en Middelbaar Beroepsonderwijs. Na een analyse van alle inzendingen, heeft de jury heeft per schooltype de volgende scholen genomineerd die kans maken op de Lang Leve de Liefde Award 2020 in hun onderwijscategorie.

De genomineerde scholen zijn:

Categorie VO

  • Rudolf Steiner College (Haarlem)
  • Nehalennia SSG Locatie Kruisweg (Middelburg)
  • Theresialyceum (Tilburg)


Categorie MBO

  • Aventus ((Apeldoorn)
  • Graafschap College (Doetinchem)


Categorie VSO

  • VSO De Hoge Brug (Rotterdam
  • Ambelt Hengeveld College/VSO (Zwolle)


Categorie PRO

  • Kolom Praktijkcollege Noord (Amsterdam)
  • Maxx Praktijkonderwijs (Neede)


De Jury 
De jury van de Lang Leve de Liefde Award 2020 bestaat uit een mix van experts op het gebied van preventie, onderzoek en onderwijs rond seksuele gezondheid en seksuele- en relationele vorming, diversiteit en de gezonde school en zijn werkzaam voor verschillende onderwijssectoren. Jongeren worden vertegenwoordigd door de Jongerenambassadeur Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten.  

Samenstelling
Natascha Ponsioen (MBO-raad), Boukje van Vlokhoven (VO raad), Marc Cantrijn (voorheen LECSO en PO raad), Eduard Boer (Hogeschool Windesheim), Justine van de Beek (Jongerenambassadeur SRGR), Marinus Schouten (School en Veiligheid),Suzanne Meijer (Soa Aids Nederland), Sanna Maris (Rutgers), Lisette Schutte (Soa Aids Nederland) en Jos Poelman (Ambassadeur Lang Leve de Liefde). 
Meer weten? Maak kennis met de jury.

Selectiecriteria
De jury heeft gelet op de wijze waarop de school in de lessen aandacht besteedt aan relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit en seksuele weerbaarheid (wensen en grenzen) en gebruik maken van erkende, bijvoorkeur effectieve lespakketten. Daarnaast heeft ze ook gekeken naar het schoolbeleid m.b.t. de bevordering van de seksuele gezondheid van de leerlingen:krijgen docenten een speciale training, is er een adequate signalerings-, zorg en verwijsstructuur voor leerlingen die vragen en problemen hebben rond relaties en seksualiteit, werkt de school samen met externe partners die relevant zijn voor de seksuele gezondheid van leerlingen, zoals GGD, JGZ, Sense. 

Prijs
In de Week van de Liefde (10-14 februari 2020) worden per schooltype de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt en de Lang Leve de Liefde Award en bijhorende prijs op de vier winnende scholen uitgereikt. Ook zijn er scholen die dan een eervolle vermelding of aanmoedigingsprijs krijgen.

Lang Leve de Liefde Award
De Lang Leve de Liefde Award is een initiatief van Soa Aids Nederland en Rutgers.

Meer informatie:
www.langlevedeliefde.nl
www.seksuelevorming.nl
 

Klik hier om terug naar het overzicht te gaan

Vorig nieuwsbericht

Nieuws

Nieuw! Lang Leve de Liefde VSO

Vanaf 29 november beschikbaar

Lees meer

Volgend nieuwsbericht

Nieuws

Lang Leve de Liefde Award bekroont vier scholen in het land

Lang Leve de Liefde Award bekroont vier scholen in het land

Lees meer