Genomineerde scholen Lang Leve de Liefde Award 2018 bekend

In de Week van de Liefde (12- 16 februari 2018) wordt voor de derde keer de Lang Leve de Liefde Award uitgereikt. Met deze Award zetten Soa Aids Nederland en Rutgers de scholen in het zonnetje die structureel en effectief aandacht besteden aan relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen. De verkiezing draagt bij aan een verbetering van de kwaliteit van relationele en seksuele vorming op scholen en aan de Gezonde School aanpak.

Nominaties

Dit jaar worden er awards uitgereikt voor de volgende drie schooltypes: Voortgezet Onderwijs, Praktijkonderwijs/Voortgezet Speciaal Onderwijs en Middelbaar Beroepsonderwijs. De jury heeft uit de 22 inschrijvingen per schooltype twee scholen genomineerd die kans maken op de Lang Leve de Liefde Award 2018.

De genomineerde scholen zijn:


Categorie: PRO (Praktijkonderwijs) en VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs)

  • Praktijkschool West-Friesland in Stede Broec
  • Pro College in Nijmegen


Categorie: VMBO/MAVO/HAVO

  • Clusius College in Schagen
  • Bernard Lievegoed School in Maastricht


Categorie: MBO

  • ROC Aventus in Apeldoorn
  • MBO College Entree - mboRijnland (Leiden, Gouda, Woerden, Zoetermeer, Alphen aan de Rijn, Leidschendam)


Selectiecriteria

De jury heeft gelet op de wijze waarop de scholen in de lessen aandacht besteedt aan relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit en seksuele weerbaarheid (wensen en grenzen) en gebruik maken van o.a. het lespakket Lang Leve de Liefde. Daarnaast heeft ze ook gekeken naar het schoolbeleid m.b.t. de bevordering van de seksuele gezondheid van de leerlingen:krijgen docenten een speciale training, is er een adequate signalerings-, zorg en verwijsstructuur voor leerlingen die vragen en problemen hebben rond relaties en seksualiteit, werkt de school samen met externe partners die relevant zijn voor de seksuele gezondheid van leerlingen, zoals GGD, JGZ, Sense. Ook de betrokkenheid van ouders en de vraag of de school gedragsregels over omgangsvormen heeft, in en rond de school, voor leerlingen én docenten, heeft bij de beoordeling een rol gespeeld.


Prijs

In de Week van de Liefde (12-16 februari) worden per schooltype de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt en de Lang Leve de Liefde Award en bijhorende prijs op de drie winnende scholen uitgereikt. Ook zijn er scholen die dan een eervolle vermelding of aanmoedigingsprijs krijgen.


Lang Leve de Liefde

De Lang Leve de Liefde Award is een initiatief van Soa Aids Nederland in samenwerking met Rutgers.

Lang Leve de Liefde is het meest gebruikte, wetenschappelijk onderbouwde en effectief bewezen lespakket in Nederland over seksualiteit en relaties.

Meer informatie:

Klik hier om terug naar het overzicht te gaan

Vorig nieuwsbericht

Nieuws

Scholen: Doe mee aan de Lang Leve de Liefde Award 2018

Elke onderwijscategorie één award

Lees meer

Volgend nieuwsbericht

Nieuws

Drie scholen bekroond met de Lang Leve de Liefde Award

MBO College Entree van mboRijnland, het Pro College en De Bernard Lievegoed School bekroond!

Lees meer