Na de geslaagde eerste editie vorig jaar, wordt de Lang Leve de Liefde Award dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De Lang Leve de Liefde Award is een prijs voor scholen die structureel en effectief aandacht besteden aan relaties, seksualiteit en seksuele diversiteit. De verkiezing draagt bij aan een effectieve invulling van het in december 2012 opgenomen kerndoel seksualiteit en seksuele diversiteit.

Nominaties

De jury heeft uit de 21 inschrijvingen vier scholen genomineerd die kans maken op de Lang Leve de Liefde Award 2016. Op 1 december 2016 wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

De 4 genomineerde scholen zijn:

  1. Bernard Lievegoed School in Maastricht
  2. IJburg College in Amsterdam
  3. Ubbo Emmius SG in Winschoten
  4. Montessori College Oost in Amsterdam

 

Selectiecriteria

De jury heeft gelet op de wijze waarop de school in de lessen aandacht besteedt aan relaties, seksualiteit en seksuele diversiteit. Daarnaast heeft ze ook gekeken naar het schoolbeleid m.b.t. de bevordering van de seksuele gezondheid van de leerlingen: Krijgen docenten een speciale training? Is er een adequate signalerings-, zorg en verwijsstructuur voor leerlingen die vragen en problemen hebben rond relaties en seksualiteit? Werkt de school samen met externe partners die relevant zijn voor de seksuele gezondheid van leerlingen, zoals GGD,  JGZ, Sense? Ook de betrokkenheid van ouders en de vraag of de school gedragsregels over omgangsvormen heeft, in en rond de school, voor leerlingen én docenten, heeft bij de beoordeling een rol gespeeld.

Prijs

Op 1 december 2016, Wereld Aidsdag, wordt tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks in de Beurs van Berlage in Amsterdam, de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

De winnende school krijgt niet alleen de Award, maar wint tevens een studiereis naar België.

Effectieve voorlichting

De Lang Leve de Liefde Award is een initiatief van Soa Aids Nederland in samenwerking met Rutgers.

Lang Leve de Liefde is het meest gebruikte, wetenschappelijk onderbouwde en effectief bewezen lespakket in Nederland over seksualiteit en relaties.

Klik hier om terug naar het overzicht te gaan

Vorig nieuwsbericht

Nieuws

Gezocht: VO onderbouw docenten

Draag bij aan materialen seksuele diversiteit en genderdiversiteit

Lees meer

Volgend nieuwsbericht

Nieuws

>> NIEUW! << Toolkit L.O.V.E. Online

Toolkit L.O.V.E. Online is een special over sexting, grooming en online veiligheid

Lees meer