Veelgestelde vragen

Wat is Lang Leve de Liefde?

Lang Leve de Liefde is een lesmethode over liefde, relaties, veilig vrijen en seksualiteit voor het voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en het MBO. Met deze methode ondersteunt u leerlingen in een prettige, veilige en gewenste seksuele ontwikkeling. Hiermee werkt u aan de kennis maar ook aan de houding en vaardigheden van de leerlingen ten aanzien van relaties en seksualiteit. Lang Leve de Liefde vult bovendien de reguliere lessen aan.

Wat is Lesgeven in de Liefde?

Naast de drie lespakketten, is er speciaal voor docenten die werken met Lang Leve de Liefde een sectie ontworpen die docenten ondersteunt met tips, ervaringsverhalen en achtergrondinformatie: Lesgeven in de Liefde. Deze sectie is bedoeld om docenten te helpen met problemen, dilemma's en situaties waar zij tegenaan kunnen lopen tijdens het lesgeven.

Wat zijn de extra modules?

Tenslotte zijn er aanvullend op de reguliere lespakketten ook extra modules ontwikkeld, die specifieke onderwerpen bespreken.

  • Toolkit L.O.V.E. Online: De Toolkit ondersteunt scholen in het geven van lessen, het vormen van beleid rondom sexting en online veiligheid, het handelen bij incidenten en het informeren van ouders.
  • Seksuele diversiteit: Deze module is bedoeld om dit onderwerp in de klas te bespreken en homoacceptatie te bevorderen.
  • Wensen en grenzen: Met deze module kunnen leerlingen extra oefenen met het aangeven en respecteren van wensen en grenzen.
  • Jij en de media: Met behulp van deze module leren jongeren kritisch te kijken naar seksueel getinte en geïdealiseerde schoonheidsbeelden in de media.
  • Soa-practicum: Deze module maakt leerlingen bewust van de verspreidingssnelheid van (soa) bacteriën

Contact

Heeft u vragen over Lang Leve de Liefde of wilt u meer informatie? Dan kunt u mailen naar: info@langlevedeliefde.nl.

Meer informatie?

Mail voor meer informatie over Lang Leve de Liefde naar: info@langlevedeliefde.nl