VO-leerlingen zelf aan de slag met Lang Leve de Liefde

De losbarstende lente is een mooie aanleiding om tijdens biologie, mentoruur of maatschappijleer, over liefde en seks te beginnen bij uw leerlingen. En nu zij door de Corona-maatregelen thuis zitten en waarschijnlijk veel online zijn, is dit een goed moment voor lessen over liefde en relaties bijvoorbeeld sexting of wensen & grenzen in relaties. Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs bieden we daarom een digitaal alternatief voor de reguliere Lang Leve de Liefde lessen.

Er zijn twee opties. Leerlingen kunnen zelf aan de slag in de leerlingenomgeving (ik ben leerling) op Langlevedeliefde.nl of u geeft online lessen.

Leerlingen zelf aan de slag
In de leerlingenomgeving staan de leerlingenmagazines met lessen als bladerbare pdf. Zowel voor vmbo, havo en vwo als voor praktijkonderwijs en vmbo bb. Ook is er een Engelse variant voor tweetalig onderwijs en er zijn films behorend bij les 1 t/m 6 voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo. Voor vmbo, havo, vwo zijn er twee online lessen te volgen als vervanging voor de les via het leerlingenmagazine en de films. Antwoorden en resultaten kunt u bijvoorbeeld onderling uitwisselen via Teams, Zoom of een ander digitaal netwerk dat u al gebruikt voor uw onderwijs.

Ga naar leerlingenomgeving voortgezet onderwijs onderbouw

Naast de Lang Leve de Liefde-lessen, kunt u leerlingen verwijzen naar de online game Can You Fix It? op Sense.info waarmee jongeren leren hoe ze kunnen voorkomen dat een seksuele situatie uit de hand loopt.   

Online lesgeven
Geeft u liever zelf online les? De docentenhandleiding vindt u in de docentenomgeving. Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het lesgeven, bekijk dan de films, tips en ervaringsverhalen van andere docenten op lesgevenindeliefde.nl. Voor andere materialen en ondersteuning kunt u terecht op seksuelevorming.nl.

Ook voor jongeren op het mbo zijn er digilessen. Kijk hier voor meer informatie

Klik hier om terug naar het overzicht te gaan

Vorig nieuwsbericht

Nieuws

Lang Leve de Liefde Award bekroont vier scholen in het land

Lang Leve de Liefde Award bekroont vier scholen in het land

Lees meer

Volgend nieuwsbericht

Nieuws

Erkenning voor Toolkit L.O.V.E. Online

Het RIVM/NJI heeft de Toolkit L.O.V.E. Online erkend als Goed Onderbouwd

Lees meer