U bevindt zich op de docentenpagina van Lang Leve de Liefde voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs – cluster 1. Lang Leve de Liefde is een lespakket over seksuele en relationele vorming voor jongeren.

Lang Leve de Liefde bestaat uit verschillende lespakketten voor zowel de onderbouw van het voortgezet onderwijs als de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De lespakketten bestaan doorgaans uit een leerlingenmagazine, docentenhandleiding en films.

Er is geen speciale versie van Lang Leve de Liefde voor leerlingen met een visuele beperking in het cluster 1 onderwijs. Wilt u de lesmaterialen inkijken om te zien of ze aan te passen zijn naar uw doelgroep? Dan kunt u terecht in de docentenomgeving voor het reguliere onderwijs. Hier kunt u zien of materialen aan te passen zijn met behulp van bijvoorbeeld zelfgemaakte braillekaarten.

Kijk hier voor meer tips voor het geven van seksuele vorming aan leerlingen met een visuele beperking.

Inhoud van het lespakket

Het lespakket voor de onderbouw bestaat uit een leerlingenmagazine, filmpjes,  een handleiding voor docenten en een website voor docenten ‘Lesgeven in de Liefde’. Er zijn twee versies van het leerlingenmagazine: één magazine voor het vmbo, havo en vwo en één versie voor het praktijkonderwijs en vmbo-bb.

Lespakket Lang Leve de Liefde VSO Cluster 3

Naast de reguliere lespakketten is er een Lang Leve de Liefde VSO lespakket beschikbaar voor leerlingen die zeer moeilijk leren. Afhankelijk van het niveau van uw leerlingen kunt u dit pakket ook gebruiken.
U vindt het lespakket hier.

Docentenomgeving

Voor alle informatie en materialen kunt u terecht in de docentenomgeving van een van de twee lespakketten voor het reguliere onderwijs of het praktijkonderwijs. Ook kunt u direct kijken op de sectie die speciaal is gemaakt om docenten te ondersteunen die werken met Lang Leve de Liefde: Lesgeven in de Liefde.

Klik hieronder op een van de knoppen om verder te gaan.