Wij geven voorlichting over de gevaren van internet

- Hans
Wij geven voorlichting over de gevaren van internet

Afdelingsleider Hans (59 jaar) begeleidt al enkele jaren projecten rondom seksualiteit op een school in Nijmegen voor vmbo-t, havo en vwo. “Ik vind het belangrijk dat de school problemen rondom sociale media aanpakt. Ook al gebeurt het buiten schooltijd, er zijn toch leerlingen bij betrokken. Daarom is het belangrijk dat je er als school iets mee doet.”

“Ik vraag of ze een uitdraai mee willen nemen bij pesterijen op Facebook of MSN.”

“Als er pesterijen op Facebook of MSN plaats vinden, vraag ik of de leerling een uitdraai mee wil nemen als bewijsmateriaal. Mijn aanpak is altijd oplossingsgericht. Hoe zorgen we er samen voor dat een leerling zich weer veilig voelt? Ik probeer eerst de leerlingen met hun mentor te laten praten. Als dat onvoldoende resultaat oplevert, betrekken we de ouders erbij.”

“Leerlingen worden gewezen op de nare kanten van sociale media.”

“Op onze school wordt voorlichting gegeven over de gevaren van internet. Leerlingen worden gewezen op de nare kanten van sociale media. Zo wordt er besproken dat het niet verstandig is om je webcam te gebruiken en om af te spreken met vreemden. Ook met het plaatsen van foto’s moeten ze leren voorzichtig te zijn.”