Printen

Onderbouw Pro en vmbo bb

Onderbouw praktijkonderwijs en VMBO BB

De extra module 'Wensen en Grenzen' leert jongeren op het praktijkonderwijs en VMBO BB over wensen en grenzen in seks en relaties. Met behulp van simpele oefeningen en de films van Can You Fix It? denken de jongeren na over wensen en grenzen en leren ze erover communiceren.

'Wensen en Grenzen' voor de onderbouw (leeftijd 13-15 jaar) bestaat uit twee lessen. Les één gaat over praten met meisjes/jongens en versieren. Les twee gaat over verkering, vertrouwen en groepsdruk. De lessen duren elk iets meer dan een uur, maar kunnen indien nodig ook in twee delen worden gegeven.

 

De module 'Wensen en Grenzen' voor de onderbouw kan na les 3 van Lang Leve de Liefde worden aangeboden om het onderwerp wensen en grenzen te verdiepen. Er zijn aparte modules voor jongens en voor meiden en het is  de bedoeling dat de lessen in gescheiden groepen worden aangeboden.

 

Het lespakket bestaat uit een docentenhandleiding (jongens/meiden), werkbladen (jongens/meiden) en de films van Can You Fix It? In de docentenhandleiding vindt u de uitwerking van de lessen, methodische en didactische tips en achtergrondinformatie.

Alle materialen zijn op deze webpagina te vinden.

 

Documenten:

Docentehandleiding Onderbouw meisjes (pdf)

 

Werkbladen meisjes (pdf)

Docentehandleiding Onderbouw jongens (pdf)

 

Werkbladen jongens (pdf)

 

Films Can you fix it?:

Grappig? (Patrick)

 

Dirty Dancing (Shirley)

 

Slet (Tosca)

Grappig? (Lisa)

 

Ik haat je (Shirley)

 

Je lult, gast (Tyro)

Dirty dancing (Mo)

 

Ik haat je (Daniël)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Om de game te spelen en de afloop te veranderen, ga naar www.canyoufixit.nl

 

 

 

 

De module Wensen en Grenzen is ontwikkeld in samenwerking met het Trimbos-instituut