Printen

Bovenbouw Pro en vmbo bb

Bovenbouw

De extra module 'Wensen en Grenzen' leert jongeren op het praktijkonderwijs en VMBO BB over wensen en grenzen in seks en relaties. Met behulp van simpele oefeningen en de films van Can You Fix It? denken de jongeren na over wensen en grenzen en leren ze erover communiceren.

 

'Wensen en Grenzen' voor de bovenbouw (leeftijd 14-16 jaar) bestaat, evenals het onderbouwdeel, uit twee lessen. Les drie gaat over duidelijk zijn in wat je wel en niet wilt. Les vier gaat over praten over seks. De lessen duren elk iets meer dan een uur, maar kunnen indien nodig ook in twee delen worden gegeven.

 

De module 'Wensen en Grenzen' voor de bovenbouw kan los van Lang Leve de Liefde aangeboden worden om het onderwerp wensen en grenzen in de seksualiteit te bespreken. Wel is het belangrijk dat de jongeren al eerder (bijvoorbeeld in de onderbouw) lessen hebben gehad rond het onderwerp seksualiteit. Bijvoorbeeld middels Lang Leve de Liefde. Er zijn aparte modules voor jongens en voor meiden en het is  de bedoeling dat de lessen in gescheiden groepen worden aangeboden.

 

Het lespakket bestaat uit een docentenhandleiding (jongens/meiden), werkbladen (jongens/meiden) en de films van Can You Fix It? In de docentenhandleiding vindt u de uitwerking van de lessen, methodische en didactische tips en achtergrondinformatie.

 

Alle materialen zijn op deze webpagina te vinden.

 

Documenten:

Docentehandleiding Bovenbouw meisjes (pdf)

 

Werkbladen meisjes (pdf)

Docentehandleiding Bovenbouw jongens (pdf)

 

Werkbladen jongens (pdf)

 

Films Can you fix it?:

No big deal (Danlël)

 

Opgesloten (Nadia)

 

Slaande ruzie (Rachid)

No big deal (Sophie)

 

Te laat (Diede)

 

Slaande ruzie (Alice)

Opgesloten (Mo)

 

Te laat (Rifka)

 

Uitproberen? (Jon)

 


Om de game te spelen en de afloop te veranderen, ga naar www.canyoufixit.nl

 

 

 

 

De module Wensen en Grenzen is ontwikkeld in samenwerking met het Trimbos-instituut